Datasets 3 datasets gevondenCultuur en recreatie

Historische posters van het Nijmeegse poppodium Doornroosje staan online klaar om digitaal (her)gebruikt te worden. De posters zijn afkomstig uit het Regionaal Archief Nijmegen, die de bijzondere collectie in beheer heeft.

Voor een uitgebreide toelichting zie:

http://www.opencultuurdata.nl/wiki/affichecollectie-poppodium-doornroosje-nijmegen/

Poppodium Doornroosje Regionaal Archief Nijmegen

Cultuur en recreatie

Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Het Regionaal Archief Nijmegen is er dan ook trots op dat het de archieven beheert van de organiserende instellingen: de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO) en het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN).

De archieven van de KNBLO en van het ACBN zijn van groot belang voor de vele wandelaars, Nijmegenaren en (sport-)historici die zich in de geschiedenis van de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten willen verdiepen of aan de hand van de duizenden foto´s uit het archief herinneringen willen ophalen. Om de bekendheid en het gebruik van deze foto’s te vergroten stelt het Regionaal Archief Nijmegen de beschrijvingen en een deel van de foto’s als Open Data beschikbaar.
Voor een uitgebreide toelichting zie
http://www.opencultuurdata.nl/wiki/vierdaagsefotos-knblo-en-regionaal-archief-nijmegen/

Vierdaagsefeesten

Cultuur en recreatie

In Nijmegen staan ongeveer 400 kunstwerken in de openbare ruimte. Vanuit uw luie stoel kunt u deze 'kunst op straat' bekijken! Deze toepassing Kunst op Straat toont van alle kunstwerken: foto, titel, kunstenaar, jaartal, locatie en achtergrondinformatie.

Kunstroute Kunstwerken